Iedereen doet mee, omgaan met mensen met dementie

Over de cursus

Hoe herken je de signalen van dementie? En hoe ga je goed om met mensen met dementie? Is het bijvoorbeeld verstandig om iemand te verbeteren? En is praten in korte zinnen nuttig? Je leert het allemaal aan de hand van praktijksituaties. Leer ook in 1 uur en 30 minuten laagdrempelige en makkelijke handvatten rondom dementie. Op naar een dementievriendelijke samenleving!

Speciaal voor vrijwilligers en verenigingen bieden de Gemeente Eemsdelta, Cadanz Welzijn en Samen dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS, een themabijeenkomst aan op

17 oktober van 19.30-21.00 uur bij Cadanz in Appingedam (Burgemeester Klauckelaan 16, 9902 KZ Appingedam).

Aanmelden:

Aanmelden kan bij info@cadanzwelzijn.nl.

Over de trainer

Het programma Samen dementievriendelijk draagt bij aan één van de bouwstenen van de Landelijke Strategie Dementie. ‘Een samenleving die is voorbereid op het stijgend aantal mensen met dementie’. Met als doel dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zich beter ondersteund voelen, ook door de samenleving. Samen op weg naar een (nog) meer dementievriendelijke samenleving. Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS.

Zoeken