Het laatste nieuws

Hoe kun je vrijwilliger worden? Door aan te geven dat je echt zin hebt om de handen uit de mouwen te steken! Je moet affiniteit hebben met wilde dieren, en je echt willen binden aan de organisatie voor langere tijd.
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is IVN Noord Groningen een organisatie vol mogelijkheden. Het goede nieuws is dan ook dat er binnenkort een vacature komt om je als vrijwilliger aan te sluiten!
De Voedselbank draait volledig op vrijwilligers. Er zijn zo’n 65 vrijwilligers werkzaam bij de Voedselbank op veel verschillende afdelingen zoals in het magazijn, de winkel of bij de cliëntenadministratie.
Deze cursus is een mooie opstap voor zowel leergierige ouderen als ambitieuze jongeren om vakkundiger en sneller artikelen te leren schrijven. Deze praktische cursus brengt je journalistieke basiskennis bij.
Het is het streven alle circa 150 partners van de gemeente in het sociaal domein te vertegenwoordigen en zorg te dragen dat we met elkaar aangehaakt zijn en blijven bij elkaar en de transitie.
Afgelopen donderdag 11 april werden verschillende organisaties uitgenodigd door stichting Eigen Kracht in kader van het Armoedeplatform.
Het boeket kan de brug vormen naar ongedachte ontmoetingen en de onderlinge cohesie versterken. Deelnemers aan het project komen dus liefst uit alle wijken van Winsum.
De basis van dit project is de gezamenlijke aanplant en onderhoud van dit bloemenborder. Deelnemers aan de workshops leveren een bijdrage aan het creëren van deze groene 'pronkjewail' op het Hogeland. Op 19 april en 21 mei 2024 (9-12) zijn er 2 gratis workshops op Batenborg, waarvoor belangstellenden zich kunnen aanmelden.
Het doel van de vrijwilligersacademie is om het vrijwilligersveld in brede zin te versterken door cursussen en trainingen aan te bieden aan vrijwilligers(organisaties).
De jongens van Werk op Maat hebben laten zien hoe makkelijk het is. Zij hebben bij de gelukkige winnaars de regentonnen geïnstalleerd.
Veel inwoners hebben mooie plannen, waarvoor ze financiële middelen nodig hebben om deze uit te kunnen voeren. Maar waar begin je? En wie gaat dat doen? Daar mag een goed idee of een vrijwilliger niet op stuklopen.
Het doel van dit project is om het openbaar vervoer in het Hogeland voor iedereen toegankelijk maken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Zoeken