Het laatste nieuws

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn er speciaal om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te waarderen en in het zonnetje te zetten.
In kader van de vrijwilligerswaardering 2023 wordt bij Werk op Maat al hard gewerkt om alle presentjes klaar te maken voor de vrijwilligers
15 en 16 maart is het weer zover: je kunt dan meedoen met NLdoet! Doe jij dit jaar ook weer mee? 
Op 7 december is het de nationale dag van de vrijwilliger. Elk jaar deelt de gemeente op deze dag een presentje uit aan alle vrijwilligers, uit blijk van waardering.
Het is van zeer groot belang om nieuwe mensen aan te trekken voor dit belangrijke werk. Van een vrijwilliger wordt gevraagd om zich in te zetten voor de kerkuil, het liefst in zijn eigen woonomgeving.
Wat houdt Positieve Gezondheid precies in? Gezondheid is breder dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Elementen als veerkracht, zingeving en zelfmanagement staan centraal.
Tijdens deze cursus leer je hoe je veilig kunt werken met een kettingzaag. De cursus is verzorgd door het Terra College en Hoveniersbedrijf De Wilde Appel en is mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligersacademie.
Sinds half september heeft de Blauwe Schuit een Living Museum. Een herstelatelier voor iedereen die kunst wil inzetten voor persoonlijk herstel. Wat je aandacht geeft, groeit. Dus, als je aandacht wilt geven aan Maken, ben je van harte welkom.
De Klus&Dienst biedt zinvol werk aan een groep mensen die actief wil zijn en iets voor een ander wil betekenen. Zowel zelfstandig werkende mensen (vrijwilligers) als mensen die hulp nodig hebben in het werk (dagbesteding/arbeidstraining) zijn van harte welkom.
De projecten Breek uit je bubbel en Vrijwilligersacademie Het Hogeland ontvangen van de provincie Groningen subsidie vanuit het Verbindingsfonds. Het Verbindingsfonds is bedoeld om Groningers aan het werk te krijgen en te houden, en hen de kans te geven zich verder te ontwikkelen.
Lees hier de laatste ontwikkelingen binnen het Taalhuis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Zoeken