BesturenFestival

Link050, het steunpunt vrijwilligerswerk van de stad Groningen, organiseert voor het eerst een  Vrijwillige Besturenfestival op 27 oktober. Mocht u als vrijwillige Hogelander belangstelling hebben voor deze bijeenkomst, kunt u zich ook aanmelden voor deze bijeenkomst.

 

Link050 organiseert het allereerste Vrijwillige Besturenfestival

Honderden enthousiaste vrijwillige bestuursleden zetten zich dagelijks belangeloos, met hart, hoofd en handen in bij een of meerdere stichtingen, verenigingen en/of bewonersplatforms in de Gemeente Groningen. Maar hoe doen ze dat en welke skills zijn hiervoor nodig? En hoe ziet de toekomst eruit voor besturen? We laten ons inspireren door lokale en landelijke ontwikkelingen waar de sprekers ons over bijpraten. En we gaan met elkaar in gesprek om elkaar te inspireren, te bevragen, contacten te leggen en om nieuwe inzichten en energie op te doen. Het entertainment wordt die avond verzorgd door Gabrielle Glasbeek met gitarist.

 

Ben jij vrijwillig actief als bestuurslid of zou je dit graag willen worden? Dan willen we jou hierbij uitnodigen om aanwezig te zijn op donderdagavond 27 oktober 2022 van 19.00 tot 22.00 uur. Hier kan je je aanmelden. Graag tot dan!

 

De avondvoorzitter en een van de sprekers is Willem-Jan de Gast. Hij heeft zijn eigen bureau, Nomade Training en Advies. In de afgelopen 17 jaar heeft hij honderden vrijwilligersorganisaties en hun besturen ondersteund bij het werken met vrijwilligers. Hij doet onderzoek naar en schrijft over landelijke trends in vrijwillige inzet en hoe organisaties daarmee kunnen omgaan. Willem-Jan is co-auteur van het Basisboek Vrijwilligersmanagement en van de publicatie Nog Beter Besturen.

De andere spreker is Mark Molenaar. Hij is projectleider, netwerkondersteuner en belangenbehartiger bij Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV, www.nov.nl)). Met 7 vrijwilligerscentrales in Overijssel werkt hij aan een netwerk waarin ondersteuning voor, door en van besturen centraal staat in samenwerking met bedrijfsleven, overheid en onderwijs. In 2022 is NOV samen met andere brancheorganisaties de petitie Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen gestart. Zijn motto: besturen moet leuk en mag spannend zijn.

Daarnaast verwachten we ook nog een Mystery spreker.

Zoeken