Nationale Vrijwilligersdag

Vrijwilligers in het zonnetje

Vandaag 7 december is de Nationale Vrijwilligersdag. In gemeente Het Hogeland worden maar liefst 4417 vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit jaar met een culinaire attentie, voorbereid door vijf lokale bakkerijen. De organisaties die vrijwilligers hebben aangemeld, zorgen voor het uitdelen. Wethouder Mariette de Visser was vanmiddag in de Meenschaar in Bedum om de eerste attenties aan de aanwezige vrijwilligersorganisaties te overhandigen.  

Sterke samenleving

Het Hogeland kent een groot netwerk van vrijwilligers. Veel inwoners zetten zich belangeloos en met hart en ziel in voor hun sportclub, buurt of vereniging. Of helpen anderen, in bijvoorbeeld de zorg of welzijn. Wethouder Mariette de Visser: “Al deze mensen  maken het verschil. Dankzij hun enorme betrokkenheid en persoonlijke motivatie kunnen organisaties en andere initiatieven in onze gemeente ook hun bestaansrecht houden. Zij houden onze Hogelandster samenleving sterk. Daarvoor willen we ze bedanken, dit jaar met een lokaal product.”

Voor deze attentie van de gemeente heeft Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland/Centrum Werk op Maat de samenwerking gezocht met vijf enthousiaste bakkerijen in de gemeente.

De foto’s zijn van de uitreiking. De Molenstichting uit Winsum ontving de eerste een koek van wethouder Mariette de Visser. Onder het genot van een kopje thee/koffie en wat lekkers, hebben we mooie gesprekken gevoerd over het vrijwilligerswerk.

 

                         

Zoeken