Toen bakker Anne Rutgers in 2021 besloot ermee te stoppen, kwam er een groep mensen bij elkaar die terecht vonden dat deze prachtige plek in een nieuw jasje moest worden gestoken. Want stoppen met een warme bakker was gewoonweg geen optie!
We hadden hierbij één doel voor ogen: brood en banket bakken om de gemeenschap te versterken.
Dit houdt in dat we samen mensen opleiden en begeleiden, mensen zin geven, uit eenzaamheid halen en een basis voorziening in het dorp houden. Waar Lokaal inhoudt dat er gewerkt wordt met lokale ingrediënten en producten verwerken, verkopen en laten proeven.
En zo ontstond ons concept waarbij we bakken vanuit het hart! We noemen dat concept: Stichting Proef Lokaal Bakkerij Rutgers. Het is een plek waarin niet alleen brood wordt gebakken, maar ook een plek waarin eenieder zich welkom, gehoord, gezien, gewaardeerd, geliefd en gesteund voelt. Met als resultaat dat er brood gebakken wordt vanuit het hart, waar de gehele omgeving samen van kan genieten.