Themabijeenkomsten vrijwilligerswerk 2023

logo fav

Vraag jij je ook wel eens af hoe doen ze dat bij andere vrijwilligersorganisaties? Hoe hou je je vrijwilligers tevreden, zodat ze (langer) bij de organisatie blijven werken? Hoe organiseer je het vrijwilligerswerk goed? Hoe werf je nieuwe vrijwilligers? Maar ook hoe organiseer ik het allemaal? En wat willen wij in de toekomst als organisatie?

Wat gaan we doen?

In 5 bijeenkomsten gaan wij in 2023 met elkaar op pad. Door met elkaar uit te wisselen en ervaringen te delen kunnen we van elkaar leren. Misschien ook wel samenwerken. En we halen expertise erbij om deze onderwerpen ons eigen te maken. Omdat we de bijeenkomsten bij verschillende organisaties in huis willen organiseren, kunnen we ook een kijkje nemen in elkaars keuken en van elkaar leren.

Programma:

Iedere bijeenkomst wordt georganiseerd bij een andere organisatie. We starten een korte rondleiding (als dat mogelijk is) en een introductie van de gastorganisatie.

Iedere middag zal een eigen thema krijgen:

  • De vrijwilliger centraal, 26 januari; Wie zijn jullie vrijwilligers? Zijn ze tevreden? Wat beweegt hun? Wat vinden ze leuk? Hoe regel je het goed voor je vrijwilligers? Zelfontplooiing van de vrijwilliger. Kunnen ze voor zichzelf opkomen? Is er samenwerking tussen bestuur en vrijwilligers?
  • Vrijwilligersbeleid, 23 maart; Hoe organiseer je vrijwilligersbeleid? Veiligheid op de werkvloer, ontplooiing en ontwikkeling van de vrijwilliger en de organisatie.
  • Financiën en besturen, 8 juni; Fondsenwerving, leden, donateurs, verantwoordelijkheden besturen.
  • Inclusie, Nieuwe Gezichten, 5 oktober; Werven van nieuwe vrijwilligers.
  • Ontwikkeling van de organisatie, 16 november; Waar sta je nu als organisatie en waar wil je naar toe? Samen het spel Joint he Jam! spelen.

 

Je kunt je aanmelden voor alle bijeenkomsten, maar dat hoeft niet. Per organisatie max. 2 personen. Alle middagen zijn op donderdag en van 15:00-17:00 uur.

De bijeenkomst van 26 januari zal plaatsvinden in Het Kinderboekenhuis in Winsum.

Heb je nog vragen of meer informatie nodig? Bel dan met Barbara van den Burg Tel: 06-21815772 of mail ons: info@centrumvrijwilligerswerkhethogeland.nl

 

 

 

Zoeken