Tuinmedewerker ( moes-/groentetuin)

 

 

 

Openluchtmuseum Het Hoogeland is momenteel  vooral op zoek  naar moes-/groentetuinmedewerkers.

 Zij zoeken iemand die ervaring heeft met het aanleggen en/of onderhouden van een moestuin.

U onderhoudt en verzorgt de sier- en moestuinen, de gazons, de heggen en boomgaarden op het museumterrein, draagt zorg voor het voorbereiden en bemesten van de grond, overlegt met uw collega’s over het zaaien en het poten en u verwijdert/verwerkt het groenafval.

Daarnaast beantwoordt u eventueel vragen van bezoekers over de museumtuinen. Ons tuinteam bestaat volledig uit vrijwillige medewerkers, van wie 1 vaste vrijwillige medewerker de dagelijkse leiding heeft en (in overleg) het tuinbeleid bepaalt.

Vaardigheden en kwaliteiten

U heeft groene vingers, houdt van tuinieren, bent creatief, steekt graag de handen uit de mouwen en kan in opdracht werken.

Activiteiten

Buitenwerk en tuinwerk, Educatief werk, Culturele en creatieve activiteiten

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

Openluchtmuseum Het Hoogeland biedt een prachtige en bijzondere werkomgeving voor een ieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Groningen. Ontdek in het museum hoe het verleden tot leven komt en hoe de Groninger plattelandsbevolking ruim 100 jaar geleden leefde en werkte. Met een gemotiveerd team van 6 betaalde en ruim 60 onbetaalde medewerkers bieden wij zo’n 15.000 tot 20.000 bezoekers per jaar een geweldig dagje uit. Vrijwillige medewerkers hebben tijdens openingstijden van het museum vrij entree voor twee personen, krijgen korting in de museumshop, vrij entree of korting tot lezingen, concerten en andere activiteiten in het museum, worden uitgenodigd voor openingen van nieuwe tentoonstellingen en personeelsactiviteiten en -uitjes en krijgen gratis koffie/thee tijdens pauzes.

Aanvullende opmerkingen

Naast een vrijwillige functie is het voor personen in een uitkeringssituatie ook mogelijk een Werk Ervaringsplek (WEP) bij het museum te krijgen voor een periode van minimaal 3 tot maximaal 6 maanden. Informeer bij het Werkplein Ability naar de mogelijkheden. Van alle nieuwe medewerkers verlangen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG NP), m.u.v. personen die via het Werkplein Ability bij het museum werkervaring opdoen

Reageren op deze vacature?

Zoeken