Educatie assistent bij Pieterburen

Ben jij 1 dag in de week 8 uur beschikbaar om aan de slag te gaan op een plek waar je omringd wordt door vrolijke mensen en aandoenlijke dieren? Ga dan aan de slag als educatie assistent bij Zeehondencentrum Pieterburen!

Als lid van ons educatieteam ben jij een van de meest toegankelijke personen om onze missie en visie voor het behoud van de Waddenzee aan het grote publiek over te brengen.

Binnen een klein, inspirerend team verwelkom je onze bezoekers en zorg je ervoor dat ze zich welkom voelen.
Je bent in staat educatieve lezingen te geven, maar ook rondleidingen en presentaties. Je zult assisteren bij schoolgroepen van verschillende leeftijden, helpen bij speciale evenementen op locatie of elders, terwijl je ervoor zorgt dat het bezoekerscentrum er verzorgd uitziet.

Gedurende de periode dat je bij ons werkt, is ons Zomerpaviljoen ook geopend. Het is ons eigen restaurant waar bezoekers heerlijk kunnen aanschuiven voor een kopje koffie of een lekkere lunch.
Het kan nodig zijn dat je ook bij onze collega’s in het paviljoen een handje helpt. Er hangt een gemoedelijke sfeer en jij zorgt ervoor dat bezoekers een leuk dagje uit hebben!

Hoewel Nederlandssprekende sollicitanten de voorkeur hebben, staan deze functies ook open voor internationale sollicitanten met een goed niveau Engels. Degenen die meerdere talen spreken, waarbij Duits de voorkeur
geniet vanwege het grote aantal Duitse bezoekers per jaar, worden ook zeer gewaardeerd.

Bovenal zijn we op zoek naar mensen met een vrolijk en vriendelijk karakter, met enthousiasme voor de natuur en de bereidheid om te leren. Deze personen zouden een grote aanwinst zijn voor ons bestaande toegewijde team!

• Interesse in voorlichting over natuurbehoud
• Nederlandse en Engelse taal vereist, Duits wenselijk
• Spreekt graag kleine groepen bezoekers en is bereid rondleidingen/presentaties voor grotere groepen uit te proberen.

 

Heb je nog vragen of ben je enthousiast geworden over deze functie? Neem dan contact op met Victoria Stoneman via victoria.stoneman@zeehondencentrum.nl.

Vaardigheden en kwaliteiten

– Je hebt affiniteit met zeehonden en waar het zeehondencentrum voor staat – Het is mooi als je je kunt redden in het Engels – Je vindt het leuk om voorlichtingen, presentaties en rondleidingen te geven – Je vindt het leuk om voor groepen mensen te staan – Je hebt oog voor de uitstraling van het zeehondencentrum en weet wat er moet worden gedaan om het representatief eruit te laten zien.

Activiteiten

Activiteitenbegeleiding, Educatief werk

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

– Je wordt tijdens het werk omringd door zeehonden! – Je kunt met jouw enthousiasme anderen inspireren met de missie en visie van het zeehondencentrum – Je werkt alleen maar met gezellige mensen, dat kan ook niet anders in zo’n omgeving.

Aanvullende opmerkingen

Een werkdag is van 09.00 tot 17.00.

Reageren op deze vacature?

Zoeken